Voorlezen met gebaren

kindergebaren voorlezen-met-gebaren-rupsje-nooigenoeg

Wat?
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en ook ontzettend leuk!
Wat is er voor kinderen nu leuker dan naar het verhaal luisteren en plaatjes kijken?
Met het verhaaltje meedoen!
Gebaren maken het voorlezen een unieke belevenis: het interactief, dus kinderen kunnen lekker meedoen met de gebaren. En door het gebruik van mimiek en lichaamshouding, komt een verhaal echt tot leven 

Waarom?
Deze unieke manier van voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en woordenschatuitbreiding bij jonge kinderen. Hierdoor kunnen niet alleen dove en slechthorende kinderen het verhaal beter volgen, maar bijvoorbeeld ook kinderen met TOS of allochtone kinderen. Bovendien kunnen kinderen met ADHD of autisme zich vaak beter op het verhaal concentreren, omdat zij met het verhaal mee mogen doen.

De cursus is praktijkgericht waardoor je thuis / op het werk meteen aan de slag kunt. We oefenen met bekende prentenboeken, maar uiteraard ook met jouw eigen favoriete prentenboeken. Ik laat je niet alleen zien hoe het moet, ik neem je mee in de voorbereiding; het verhaal lezen, de prenten bekijken, de gebaren kiezen en het verhaal uiteindelijk tot leven brengen. Zodat je dit op ieder prentboek kunt toepassen.
Uiteraard hoort er ook een werkboek en videomateriaal bij de cursus, zodat je deze er regelmatig bij kunt pakken om je geheugen op te frissen.

Voor wie?
Voor iedereen die op zoek is naar een speelse en interactieve manier om kinderen mee te nemen in een verhaal. Dus uitermate geschikt voor ouders, grootouders, leerkrachten, logopedisten en andere geïnteresseerden.