Voorlezen met gebaren

kindergebaren voorlezen-met-gebaren-rupsje-nooigenoeg

Wat?
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind en bovendien ontzettend leuk! Wat is er voor kinderen nu leuker dan naar het verhaal luisteren en plaatjes kijken? Met het verhaaltje meedoen!
Gebaren gebruiken is dé manier om het voorlezen interactief te maken. Je ondersteunt je gesproken taal met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal. Behalve de ondersteuning van gebaren, zijn er een aantal specifieke aandachtspunten die het voorlezen met gebaren tot een unieke belevenis maken; door het inzetten van mimiek en lichaamshouding en het kiezen van de juiste gebaren komen de platen en daarmee het verhaal echt tot leven.

Waarom?
Deze unieke manier van voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en woordenschatuitbreiding bij jonge kinderen. Hierdoor kunnen niet alleen dove en slechthorende kinderen het verhaal beter volgen, maar bijvoorbeeld ook kinderen met TOS of allochtone kinderen. Bovendien kunnen kinderen met ADHD of autisme zich vaak beter op het verhaal concentreren, omdat zij met het verhaal mee mogen doen.

De cursus is praktijkgericht waardoor u thuis / op het werk meteen aan de slag kunt. We oefenen met bekende prentenboeken, maar uiteraard ook met uw eigen favoriete prentenboeken. We laten niet alleen zien hoe het moet, maar laten vooral zien hoe je zelf het beste resultaat kunt bereiken.
Door middel van een uitgebreid werkboek en voorbeeldfilmpjes kunt u thuis blijven oefenen.

Voor wie?
Voor iedereen die op zoek is naar een speelse en interactieve manier om kinderen mee te nemen in een verhaal. Dus uitermate geschikt voor ouders, grootouders, leerkrachten, logopedisten en andere geïnteresseerden.

 

Leuke nieuwe workshop rondom Sinterklaas:

Leer het boekje 'Sinterwoezel en Pietje Pip' voorlezen met gebaren.
Maandagavond 25 november ben ik in Deventer en 
Dinsdagavond 26 november ben ik in Apeldoorn met deze super leuke workshop.

De workshops zijn van 19.30 - 21.00 uur en de kosten zijn € 12,50
waarna je het boekje uiteraard mee naar huis neemt.