Over Samtal

logo-samtal

Samtal wil de wereld van Doven, slechthorenden én horenden vergroten door gebaren en gebarentaal voor iedereen bereikbaar te maken en waar mogelijk onder de aandacht te brengen. Samtal zet zich dan ook in om de mogelijkheden en positieve effecten van de Nederlandse gebarentaal te laten zien.
Vandaar ook de naam; samtal is het IJslandse woord voor 'gesprek'. Het gesprek loopt als een rode draad door het bedrijf. Of je nu kijkt naar een cursus Nederlandse gebarentaal of de kindercoaching (met het paard). Communicatie, het gesprek, is essentieel om van elkaar te kunnen leren.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken, werkt Samtal samen met de GGMD voor Doven en Slechthorenden en het Radboud UMC.

Marijn van Assen is, als docente Nederlandse gebarentaal en kindercoach, het gezicht achter Samtal Coaching en Gebarentaal;
Het beste in iemand naar boven halen, is voor mij iedere keer weer een uitdaging waarin ik al mijn kennis en ervaring kwijt kan. Ik kijk naar wat iemand nodig heeft en begeleid diegene daarin, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Samen kijk ik naar wat we willen bereiken, maar vooral naar wat al goed gaat.

Ik heb een zeer persoonlijke en praktische manier van werken, waarbij ik merk dat het gewenste resultaat vrijwel altijd binnen handbereik is. Vaak heeft men alleen een zetje in de goede richting nodig om het vervolgens verder zelf te kunnen.
Samen met mijn IJslandse paard Losti (inmiddels vormen wij al ruim 15 jaar een team) en handpop Mo doe ik er tijdens de coaching alles aan om dit mogelijk te maken. Het is iedere keer weer geweldig om te zien hoe iemand zijn eigen talenten ontdekt en deze in de vingers krijgt.

Naast Samtal, heb ik op de Professor Huizingschool in Enschedegewerkt. Hier begeleidde ik dove, slechthorende en TOS kinderen één-op-één: Samen werken aan communicatieve vaardigheden, zodat kinderen met behulp van gebaren het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.

Opleidingen;
* Docente Nederlandse gebarentaal tweedegraads, Instituut voor Gebarentaal en Dovenstudies te Hogeschool Utrecht, afgerond in 2012
* Kindercoach, Civas opleidingen, afgerond in 2013

Coaching

15102014

Samtal biedt coaching en begeleiding aan dove en slechthorende kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud.

Hoewel de focus ligt op de coaching van dove en slechthorende kinderen, zijn niet alleen deze kinderen welkom; Het gebruik van gebaren kan ook zeer effectief zijn bij de coaching van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS), ADHD, autisme of een verstandelijke beperking.
Uiteraard zijn ouders, broertjes, zusjes en anderen uit de omgeving van deze kinderen hartelijk welkom om hun vragen te stellen.

Lees verder

Gebarentaal

marijn

Samtal heeft een zeer gevarieerd aanbod workshops en cursussen voor iedereen die geïnteresseerd is in gebaren(taal), gericht op verschillende leeftijden en niveaus. Jong, oud, professional of gewoon geïnteresseerd, iedereen is meer dan welkom.

Tijdens de lessen Nederlandse gebarentaal biedt Samtal cursisten extra oefening of juist extra uitdaging wanneer zij dit nodig hebben.
Samtal werkt veel met de basiscursussen gebarentaal van het Gebarencentrum, maar werkt ook graag op maat voor particulieren, bibliotheken, bedrijven en stichtingen.

Lees verder