Nederlands met gebaren

Wil je graag gebaren leren gebruiken, maar wilt u geen volledig nieuwe taal leren? Dan biedt het Nederlands met Gebaren (NmG) het beste van twee werelden. Het is een combinatie van het Nederlands en de Nederlandse gebarentaal; Het gesproken Nederlands wordt visueel gemaakt door deze te ondersteunen met gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

Het is dus geen echte taal, maar een systeem om het Nederlands toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden. Daarnaast wordt het NmG vaak gebruikt in de communicatie met mensen met een taalstoornis of verstandelijke beperking.
Ook babygebaren en kindergebaren zijn vormen van NmG.

Voor wie?

Voor iedereen die het gesproken Nederlands wil leren ondersteunen met gebaren. Of dit nu is vanwege een doof/slechthorend familielid, vriend of collega of puur uit interesse. En of u al wat ervaring heeft met gebaren of helemaal niet. Wij bieden cursussen Nederlands met gebaren aan voor ieder niveau. Alle cursussen zijn praktijkgericht zodat u eenvoudig uw persoonlijke doelen kunt bereiken;

NmG-vaardig?

Heeft u al één of meerdere cursussen NmG gevolgd? Sluit dan aan bij de training NmG intensief, bestaande uit vier dagdelen.
Een training waarin we alleen gebruik maken van ondersteunende gebaren en aan de slag gaan met verschillende gebarenthema's en oefenen met het visueel maken van informatie door middel van grammaticale elementen uit de Nederlandse gebarentaal.
De eerstvolgende training start in juli 2018.

Cursus NmG niveau 1

nmg1

.
* 12 lessen van 2 uur
* Brede basis van gebaren
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Prijs: € 215,- incl. lesmaterialen

In deze cursus gaan we aan de slag met de basis van het Nederlands met gebaren; het bespreken van de belangrijkste aandachtspunten, het oefenen met welke woorden je wel of juist niet met een gebaar ondersteunt, het leren inzetten van mimiek en uiteraard de gebaren uit de belangrijkste thema's die wij dagelijks gebruiken.
Zo kun je al snel vertellen over je werk, familie en dagelijkse bezigheden.

Start eerstvolgende cursus:
* Emmeloord (privé): augustus 2020

Cursus NmG niveau 2

nmg2

* 12 lessen van 2 uur
* Van Nederlandse zin naar 'plaatje'
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Prijs: € 220,- incl. lesmaterialen

In de eerste cursus lag het accent op het leggen van een brede basis van gebaren. In deze cursus gaan we zowel bekende gebarenthema's verder uitdiepen als nieuwe thema's bekijken.
Daarnaast oefenen we met verschillende grammaticale elementen uit de gebarentaal. Zodat we de Nederlandse gesproken taal niet alleen kunnen ondersteunen met onze gebaren, maar deze kunnen omzetten tot een 'plaatje' voor onze gesprekspartner.

Cursus NmG niveau 3

nmg3

* 12 lessen van 2 uur
* Jouw communicatie visueel ondersteund
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Prijs: € 225,- incl. lesmaterialen

In deze cursus bouwen we verder op de vorige cursussen. We breiden onze kennis van ondersteunende gebaren uit met nieuwe thema's en met nieuwe manieren om jouw verhaal zo visueel mogelijk te ondersteunen.
Zo merk je dat je jouw gesprekken steeds beter zichtbaar kunt maken.
En dan bedoelen we echt alle gesprekken: van simpel boodschappenlijstje tot volledig recept en van korte samenvatting tot gedetailleerde beschrijving van de vakantie.

Start eerstvolgende cursus:
Apeldoorn: juli 2020 (vol)