Marijn van Assen

15102014Mijn naam is Marijn van Assen en ik ben, als (kinder)coach en docente Nederlandse gebarentaal,
het gezicht achter Samtal.

Het beste in iemand naar boven halen, is voor mij iedere keer weer een uitdaging waarin ik al mijn kennis en ervaring kwijt kan. Ik kijk naar wat iemand nodig heeft en begeleid diegene daarin, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Samen kijk ik naar wat we willen bereiken, maar vooral naar wat al goed gaat.
Ik heb een zeer persoonlijke en praktische manier van werken, waarbij ik merk dat de oplossing vrijwel altijd binnen handbereik is. Vaak heeft men alleen een zetje in de goede richting nodig om het vervolgens verder zelf te kunnen.

Het is geweldig om te zien hoe iemand zijn eigen talenten ontdekt
en deze in de vingers krijgt.

Tijdens mijn lessen Nederlandse gebarentaal biedt ik mijn cursisten extra oefening of juist extra uitdaging wanneer zij dit nodig hebben. Het is fantastisch om te zien hoe jong en oud, doof en horend baat hebben bij en plezier hebben in gebarentaal. Nieuwsgierigheid zie je langzaam omslaan in enthousiasme. Dit wil ik zoveel mogelijk stimuleren. Hard werken en plezier gaan bij mij dan ook hand in hand.

Opleiding
In 2012 afgestudeerd als docente Nederlandse gebarentaal tweedegraads aan het IGTD, Hogeschool Utrecht
In 2013 afgestudeerd als kindercoach (HBO) bij Civas opleidingen
Momenteel volg ik een opleiding tot gezinstherapeute, deze verwacht ik in 2017 af te ronden