Nederlandse gebarentaal

Ook wel eens gefascineerd zitten kijken naar de gebarentolk bij het journaal?
Of gemerkt dat je blijft staren naar mensen die een gesprek in gebarentaal voeren?
De Nederlandse gebarentaal is een prachtige visuele taal, waarbij mimiek en lichaamshouding een belangrijke rol spelen. Een taal die je op een andere manier leert kijken. Een taal die je opnieuw leert luisteren.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse gebarentaal. Of jouw interesse nu voortkomt uit nieuwsgierigheid, uit ervaring met dove/slechthorende mensen in jouw omgeving of werkgerelateerd is, je bent van harte welkom.
Dus wil je gebarentaal leren vanwege een doof familielid, een dove collega of gewoon uit interesse? Of ken je al wat gebarentaal en wil je deze kennis verder uitbreiden? Wij bieden cursussen gebarentaal aan voor ieder niveau;
 
Mocht de cursusdag, plaats en/of tijd niet uitkomen, neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.

Gebarentaal niveau 1

ab1

* 12 lessen van 2 uur
* Een zeer brede basis van gebaren
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Prijs: € 210,- incl. lesmaterialen

In deze cursus leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om eenvoudige gesprekken in gebarentaal te voeren over dagelijkse onderwerpen.
Hierbij kun je denken aan gesprekken die je voert wanneer je iemand net leert kennen, dus een gesprek over jouw gezin, jouw werk of over wat je graag in je vrije tijd doet.
Door te kijken en vooral veel zelf te doen, leggen we een brede basis van gebaren en maken we een begin met het gebruik van mimiek en de juiste zinsvolgorde.

Start eerstvolgende cursus:
Apeldoorn: 17 september 2020

Gebarentaal niveau 2

* 12 lessen van 2 uur
* Van losse zinnen naar een kort verhaal
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Prijs: € 220,- incl. lesmaterialen

In de cursus gebarentaal niveau 1 lag het accent op het leggen van een brede basis van gebaren. Daarnaast hebben we een begin gemaakt met de grammatica van gebarentaal.
In deze vervolgcursus verschuiven we het accent naar deze grammatica: van losse zinnen gaan we de stap maken naar korte verhalen. Zodat je levendig kunt vertellen over wat jijzelf of anderen in jouw omgeving hebben meegemaakt.

Start eerstvolgende cursus:
Apeldoorn: februari 2021

Gebarentaal plus

* 8 lessen van 2 uur
* Een verhaal tot leven laten komen
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Maatwerk na cursus niveau 1 en niveau 2
* Prijs: € 225,- incl. lesmaterialen

In deze cursus bouwen we verder op de vorige cursussen en zullen we de grammatica van gebarentaal nog verder uitdiepen. Hierdoor kun je verhalen niet alleen langzaam aan steeds langer maken, maar ze vooral veel levendiger vertellen: Hoe laat je de Nederlandse taal steeds meer los?
De spontane dagelijkse communicatie staat voorop. Eigen inbreng vanuit de cursisten over grammaticale onderwerpen of gebarenthema's? Graag!