Nederlandse gebarentaal

Net als ik, ook wel eens gefascineerd zitten kijken naar de gebarentolk bij het journaal? Bedenkend dat het fantastisch zou zijn om dat ook te kunnen?
De Nederlandse gebarentaal is dan ook een prachtige visuele taal, waarbij mimiek en lichaamshouding een belangrijke rol spelen. Een taal die je op een andere manier leert kijken. Een taal die je opnieuw leert luisteren.
 
Ik bied verschillende cursussen gebarentaal aan voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse gebarentaal. Of jouw interesse nu voortkomt uit nieuwsgierigheid, uit ervaring met dove/slechthorende mensen in jouw omgeving of werkgerelateerd is, je bent van harte welkom.
Dus wil je gebarentaal leren vanwege een doof familielid, een dove collega of gewoon uit interesse? Of ken je al wat gebarentaal en wil je deze kennis verder uitbreiden? Er zijn cursussen voor ieder niveau;

Gebarentaal niveau 1

ab1

* 12 lessen van 2 uur
* Een zeer brede basis van gebaren
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Kosten € 235,- inclusief lesmateriaal

In deze cursus leer je eenvoudige dagelijkse gesprekken in gebarentaal te voeren.
Hierbij kun je denken aan gesprekken die je voert wanneer je iemand net leert kennen, dus een gesprek over jouw gezin, jouw werk of over wat je graag in je vrije tijd doet.
Door te kijken en vooral veel zelf te doen, leg je een brede basis van gebaren en maak je een begin met het gebruik van mimiek en de juiste zinsvolgorde.

Gebarentaal niveau 2

ab1

* 12 lessen van 2 uur
* Van losse zinnen naar een kort verhaal
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Mogelijkheid tot behalen erkend certificaat
* Kosten € 235,- inclusief lesmateriaal

In de cursus gebarentaal niveau 1 lag het accent op het leggen van een brede basis van gebaren. Daarnaast heb je een begin gemaakt met de grammatica van gebarentaal.
In deze vervolgcursus verschuift het accent naar deze grammatica: van losse zinnen ga je de stap maken naar korte verhalen. Zodat je levendig kunt vertellen over wat jijzelf of anderen in jouw omgeving hebben meegemaakt.

Gebarentaal plus

ab1

* 8 lessen van 2 uur
* Een verhaal tot leven laten komen
* Kleine groepen
* Persoonlijke aandacht
* Praktijkgerichte lesinhoud
* Maatwerk na cursus niveau 1 en niveau 2
* Kosten € 225,- inclusief lesmateriaal

In deze cursus bouw je verder op de vorige cursussen en zal je de grammatica van gebarentaal nog verder uitdiepen. Hierdoor kun je verhalen niet alleen langzaam aan steeds langer maken, maar ze vooral veel levendiger vertellen: Hoe laat je de Nederlandse taal steeds meer los?
De spontane dagelijkse communicatie staat voorop. Eigen inbreng over grammaticale onderwerpen of gebarenthema's? Graag!